ثبت دامنه چیست؟ چرا به ثبت دامنه وب سایت نیاز دارید؟ چرا انتخاب نام دامنه قبل از ثبت دامنه سایت مهم است؟ قبل از ثبت دامنه برای سایت به چه نکاتی دقت کنیم؟ مراحل مورد نیاز برای ثبت دامنه سایت چیست؟ سوالات درباره طراحی سایت برای ثبت دامنه سایت چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در این مقاله می خواهیم به آنها جواب دهیم. پس تا آخر این مطلب همراه خدمات طراحی سایت دیجیتالی باشید.
دامنه چیست؟
در صورتیکه فکر راه اندازی و ساخت وب سایت برای کسب و کار خود هستید دامنه یا دامین (به انگلیسی domain)، اولین چیزی است که باید بفکر خرید آن باشید. خب حالا دامنه چیست؟ دامنه در واقع اسم سایت شما است مثلا اسم سایت ما www.Digitalii.ir است. دامنه آدرس اینترنتی است که همه می توانند آن را در مرورگر وارد کنند و به سایت شما دسترسی داشته باشند.
ثبت دامنه چیست؟
ثبت دامنه به روند خریداری یک دامنه از طریق رجیسترار گفته میشود. به عبارتی دیگر ثبت دامنه به عمل رزرو کردن یک نام برای مدتی مشخص در اینترنت گفته می شود. در واقع با ثبت دامنه، آن دامنه برای مدتی معلوم به مالکیت شما در میآید و تا زمانی که آن را تمدید کنید، این مالکیت نیز تمدید میشود و شخصی دیگر امکان ثبت و استفاده از دامنه ی شما را نخواهد داشت اما نکتهی حائز اهمیت این است که هیچکس امکان خرید یک دامنه و داشتن مالکیت آن را برای ماداماعمر ندارد و حداکثر هر 10 سال می توانید تمدید کنید.
Registrant چیست؟
به شخصی که دامنه ثبت میکند و در واقع مالک دامنه Domain Name Registrant گفته میشود. پس مالک دامنه و یا ثبتکننده دامنه به فارسی معادل همان Registrant به انگلیسی میباشد.
چرا به ثبت دامنه وب سایت نیاز دارید؟
شما با ثبت دامنه وب سایت خود که از هر نظر خوب باشه به مردم اجازه می دهید در یک نگاه متوجه شوند که سایت شما در چه زمینه ای فعالیت می کند.
نام دامنه از دو قسمت تشکیل شده است:
- نام دامنه: قسمت اول آدرس سایت شماست مثل digitalii این نام را در صورتیکه کسی دیگری نگرفته باشد و ثبت نکرده باشد و آزاد باشد شما انتخاب می کنید.
- پسوند دامنه: قسمت دوم آدرس سایت شماست. پسوند دامنه های مختلفی در اینترنت وجود دارد که هر کدام معنای خاص خودشان را دارند و شما با توجه به نوع کار و بعضی وقتها بسته به کشوری که در آن هستید دارد که می توانید آنها را برای سایت خود انتخاب کنید. مثلا، پسوند ir به معنی آن است که سایت شما ایرانی است. پسوند com مخفف commerce است و به معنای سایت تجاری است.
همچنین بخوانید: آشنایی با انواع پسوندهای دامنه
چه کسی مسئول سیستم نام دامنه (DNS) است؟
شرکت اینترنتی برای نام و شماره اختصاصی (ICANN) سیستم نام دامنه را مدیریت میکند. این یک سازمان غیرانتفاعی است که سیاستها را برای نام دامنه ایجاد و پیادهسازی میکند. ICANN به شرکتهای ثبت دامنه برای فروش دامنه اجازه میدهد. این شرکتها مجاز به ایجاد تغییرات در رجیستری نام دامنه برای شما هستند.
چرا انتخاب نام دامنه قبل از ثبت دامنه سایت مهم است؟
انتخاب نام دامنه قبل از ثبت نام دامنه برای سایت مهم است و باید نهایت تلاش و خلاقیت خود را بکار بگیرید تا بتوانید نامی مناسب و درست برای زمینه ای که فعالیت می کنید انتخاب کنید تا در آینده به یک برند تبدیل شوید و کاربران شما را بشناسند و همچنین نزد گوگل و سایر موتورهای جستجو به صفحات اول سرچ راه پیدا کنید. هرچقدر آدرس دامنه سایت شما ساده تر باشد بازدیدکنندگان بیشتری شما را پیدا خواهند کرد.
مشاهده پلن های طراحی سایت: طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت شخصی، طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت خبری، طراحی سایت دو زبانه، طراحی سایت چند زبانه
قبل از ثبت دامنه برای سایت به چه نکاتی دقت کنیم؟
- سعی کنید دامنه ای انتخاب کنید که کوتاه باشد تا کاربران براحتی آن را به یاد داشته باشند.
- سعی کنید از اعداد یا کارکترهای خاص برای ثبت دامنه طراحی سایت خود استفاده نکنید.
- از موجود بودن دامنۀ مورد نظر خود مطمئن شوید. هر دامنه ای منحصر به فرد و اختصاصی است و یک نفر می تواند آن را داشته باشد یعنی مثلا نام دامنه digitalii.ir برای سایت ماست و هیچ کس دیگری نمی تواند آن را ثبت کند مگر اینکه بخواهد پسوندهای دیگر را ثبت کند.
- دامنه ای که انتخاب کنید نباید مشابه نام دامنه دیگری نباشد.
- سعی کنید موقع ثبت دامنه برای سایت آن را سالیانه تمدید کنید چون در صورتی که از موعد تمدید بگذرد دامنه شما آزاد می شود و هر کسی می تواند آن را در اختیار بگیرد.
- برای انتخاب نام دامنه می توانید از ابزارهای جستجو که نام دامنه به شما پیشنهاد می دهند (مثل سایت panabee) استفاده کنید.
- اگر برند معتبری دارید و به انتخاب اسم برندتان حسابی فکر کردهاید، میتوانید از همان نام برندتان برای دامنه هم استفاده کنید!
- نام دامنه نباید بیشتر از ۱۲ کاراکتر یا ۲ الی ۳ کلمه باشد. مثلاً Microsoft.com، Google.com
- سعی کنید از خط تیره (-) در نام دامنه استفاده نکنید!
- برای ثبت دامنه نباید از کلماتی استفاده کنید که املای فینگلیش یا انگلیسیشان چند مدل مختلف است.
- دامنه مرتبط با کسب و کار شما باشد.
- بهتر است موقع ثبت دامنه com. و ir. را با هم بخرید. در اینصورت دامنه روی com. بالا می آید و سایت اصلی شما می شود و همچنین همان اطلاعات روی دامنه ir. هم نمایش داده می شود.
- برای ثبت دامنه سایت بلند مدت فکر کنید تا کوتاه مدت و اسم هایی را انتخاب کنید که در هز زمانی قابل استفاده باشند.
- و…
اموزش ثبت دامنه سایت
اینکه چطور برای خودمان یا برای مشتری بعد از سفارش طراحی وبسایت یک دامنه ثبت کنیم؟ سوالی است که کاربران برای شروع یک کسب و کار اینترنتی از ما می پرسند؟ برای جواب دادن به این سوال باید مراحل زیر را طی کنید:
مراحل مورد نیاز برای ثبت دامنه سایت چیست؟
- برای ثبت دامنه شما باید به سراغ یکی از وبسایتهای ارائهدهنده خدمات هاستینگ بروید.
- بهعنوان پیشنهاد شما میتوانید وارد قسمت ثبت دامنه میهن وب هاست شوید.
- در باکس جستجو دامنه موردنظر خود را بدون نوشتن پسوند تایپ کنید و اینتر را بزنید.
- در صورتیکه نام دامنه مورد نظر شما آزاد باشد می توانید با توجه به پسوندهایی که مدنظر دارید آن را ثبت کنید و مراحل پرداخت اینترنتی را تکمیل کنید.
- البته در نظر داشته باشید که باید مدت آن را نیز مشخص کنید. این مدتزمان حداقل یکساله و حداکثر ۱۰ ساله است.
- در صورتیکه دامنه ir. خریدید باید آنرا در سامانه ایرنیک ثبت کنید و مدارک لازم را برای نهایی کردن ثبت نام دامنه به اسم خودتان را ارسال کنید تا تایید شود.
در هنگام ثبت دامنه توسط شرکت های مختلف به برخی از نکات میبایست دقت کنید:
- ارائه پنل کاربری مدیریت دامنه: پس از ثبت دامنه، شرکت میزبانی میبایست یک پنل جهت مدیریت دامنه در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از این پنل، شما میتواند آدرس NS و هاست متصل به دامنه را تغییر بدهید، مشخصات آن را تغییر دهید، دامنه را تمدید کنید و برخی از موارد مدیریت دامنه را شخصا انجام دهید.
- ثبت دامنه به نام شما: دقت کنید دامنهای که خریداری میکنید حتما به نام شما ثبت شده و مالکیت آن کاملا محرز باشد. ممکن است برخی از شرکتها، دامنه با قیمت ارزان به شما ارائه کنند اما در مقابل، مالکیت آن را در اختیار شما قرار ندهند. لذا در حقیقت، مالکیت آن دامنه در اختیار شما نیست و با افزایش محبوبیت سایت شما، ممکن است برای تمدید مبالغ غیر منطقی از شما طلب کنند.
- امکان انتقال: هر زمان واز هر شرکتی که ثبت دامنه را انجام میدهید، باید این امکان را داشته باشید که بتوانید دامنه را به شرکت دیگری منتقل کنید.
- قیمت: نوع دامنه تاثیری در سرعت و عملکرد سایت شما ندارد. لذا،اگر قیمت دامنه برایتان بسیار مهم است، می توانید برای ثبت دامنه ir اقدام کنید. دامنه IR، ارزانترین دامنه محسوب میشود.
سوالات متداول برای ثبت دامنه سایت چیست؟
-
ثبت دامنه برای طراحی سایت کافی است؟
خیر شما برای ساخت سایت، به هاست هم نیاز دارید و داشتن و ثبت یک دامنه به تنهایی برای شما کافی نیست. در واقع دامنه فقط آدرس اینترنتی شما است علاوه بر دامنه به یک فضا نیاز دارید که اطلاعات سایت شما در آن ذخیره شود. به این فضا اصطلاحاً هاست یا میزبان (Host) گفته میشود.
همچنین بخوانید: هاست چیست؟
-
هزینه ثبت دامنه سایت چقدر است؟
هزینه ثبت دامنه با پسوند های مختلفی تا حد زیادی با یکدیگر تفاوت دارند. در صورتیکه دنبال ارزانترین قیمت برای ثبت دامنه برای سایت خود هستید دامنه ir. می تواند بهترین و ارزانترین گزینه برای شما باشد. در صورتیکه پسوندهای دیگر هم مدنظر شماست باید حداقل بالای 300 هزار تومان برای خرید یک نوع پسوند خرج کنید.
-
آیا امکان لغو کردن بعد از ثبت دامنه وبسایت وجود دارد؟
بعضی از شرکت های ثتب دامنه به شما این اجازه را می دهند تا هر زمان که خواستید دامنه را لغو کنید. در اینصورت دامنه شما آزاد می شود و شخص دیگری می تواند آن را بنام خود ثبت کند. از طرفی بعضی از شرکت ها هم اجازه لغو دامنه را نمی دهند و منتظر می مانند که تاریخ انقضای دامنه به اتمام برسد.
در اکثر موارد در صورت لغو ثبت دامنه هیچ وجهی به شما بازگشت داده نمی شود از طرفی هم بعضی از سایت های ثبت دامنه دارای سیاستهای بازپرداختی هستند که بهتر است قبل از لغو دامنه با آنها در ارتباط باشید.
-
آیا امکان انتقال سایت به یک نام دامنه دیگر وجود دارد؟
بله. شما میتوانید هر زمان که مایل باشید، وبسایت خودتان را به یک دامنه جدید انتقال دهید.
-
آیا می توانم دامنه خود را بفروشم؟
بله شما میتوانید نام دامنه خود را به فروش برسانید. برای نام دامنههای خوب تقاضاهای زیادی وجود دارد. بهعنوانمثال مارک زاکربرگ دامنه facebook.com را در سال 2008 به قیمت 8 میلیون دلار خریداری کرد.
- آیا امکان ثبت دامنه بیشتر از یکی برای من وجود دارد؟
بله؛ شما میتوانید هرچند تا دامنه که لازم داشته باشید را خریداری کنید. محدودیتی در تعداد دامنه وجود ندارد.
-
ثبت دامنه ها شرایط خاصی دارد؟
یکی از سوالات مهم در مورد ثبت دامنه این است که شرایط ثبت پسوند مورد نظر ما چیست. اگر قصد ثبت دامنه با پسوند .com را دارید و برایش پاسخ این سوال مهم است که آیا برای ثبت این دامنه اقدامات خاصی لازم است انجام شود؟ پاسخ این سوال خیر است. در واقع ثبت دامنه با پسوند .com شرایط خاصی ندارد اما برخی پسوندها دارای شرایط خاص هستند.
-
ثبت دو دامنه برای یک سایت چگونه است؟
بله امکان پذیر است. مثلا فرض کنید شما دوتا دامنه به یک نام ولی با دو پسوند ir. و com. خریدید و می خواهید کاربران با زدن هر دو یک محتوا را ببینند. در این صورت باید وارد پنل هاستیگ خود شوید و عملیاتی بنام پارک دامنه (Park Domain) را انجام دهید.
-
بهترین سایت ثبت دامنه چیست؟
سایت های ثبت دامنه (شرکت های هاستینگ) خیلی زیادی در ایران و خارج از ایران برای سایت ثبت دامنه اینترنتی در دسترس هستند و در صورتیکه بخواهید از هر کدام از این شرکت ها دامنه ای بخرید در عملکرد دامنه شما تفاوتی ندارند، تنها تفاوت در قیمت و خدمات پشتیبانی وب سایت شرکت مربوطه است. معروفترین سایت ثبت دامنه فارسی ایرنیک است و در واقع از هرجای دیگری که بخواهید دامنه ir. بخرید باز هم برای ثبت باید به این سایت مراجعه کنید.
-
ثبت دامنه وردپرس فرق می کند؟
خیر- ثبت دامنه وردپرس برای طراحی سایت وردپرس هیچ فرقی ندارد و به همین صورت قابل انجام است.
نتیجهگیری از ثبت دامنه برای سایت
ثبت دامنه برای سایت یکی از اولین اقدامات برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی است. بر طبق آمارها در حال حاضر دامنه های ثبت شده در کل دنیا بیش از 350 میلیون دامنه است و این آمار روز به روز بیشتر میشود و تعداد کسانی که میخواهند سایت ایجاد کنند روند صعودی دارد. در این مقاله سعی کردیم شما را با نکات مورد نیاز برای قبت دامنه برای وبسایت و همچنین نحوه ثبت دامنه سایت آشنا کنیم. امیدواریم حالا بتوانید با دانش کافی دامنه خود را انتخاب و به ثبت برسانید.
مشاهده نمونه کارهای طراحی سایت ما ( نمونه طراحی سایت وردپرس) » نمونه کار طراحی سایت فروشگاهی، نمونه کار طراحی سایت شرکتی، نمونه کار طراحی سایت شخصی، نمونه کار طراحی سایت خبری
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خیلی عالی و کامل بود خانم مهندس
تشکر از شما