وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا و معایب WordPress چیست؟

سیستم مدیریت محتوای وردپرس CMS چیست ؟ کاربرد وردپرس چیست ؟ مزایا و معایب Wordpress چیست؟

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ توسط چه کسی و در چه تاریخی منتشر شده است؟ زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟ معایب وردپرس چیست؟ مزایای وردپرس چیست؟ نمونه های طراحی وب سایت با وردپرس کدام ها هستند؟ اینها سوالات متداول درباره طراحی سایت  با وردپرس هستند که در این مقاله از خدمات طراحی سایت دیجیتالی می خواهیم به انها جواب دهیم. پس تا آخر همراه ما باشید. 

وردپرس چیست؟ 

وردپرس (WP یا WordPress) یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و منبع باز (CMS) برای انواع طراحی وب سایت های حرفه ای مانند سایت های فروشگاهی، سایت های شرکتی، سایت های خبری، سایتهای شخصی، سایت های انجمنی و غیره است. امروزه طراحی سایت وردپرسی طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.

WordPress کی و توسط چه کسانی منتشر شد؟ 

وردپرس اول به عنوان یک سیستم انتشار وبلاگ ایجاد شد اما برای حمایت از انواع دیگر محتوای وب از جمله انجمن ها، گالری های رسانه ای، سایت های عضویت، سیستم های مدیریت یادگیری (LMS) و فروشگاه های آنلاین تکامل یافته است.

وردپرس توسط بنیانگذاران آن که یک توسعه دهنده آمریکایی بنام مت مولنوگ است و همچنین یک توسعه دهنده انگلیسی بنام مایک لیتل در 27 مه 2003 منتشر شد. این نرم افزار تحت مجوز GPLv2 (یا بالاتر) منتشر می شود.

بیشتر بدانید: پروانهٔ عمومی همگانی گنو (به انگلیسی: GNU GPL سرواژهٔ GNU General Public License) یکی از مجوزهای بسیار رایج نرم‌افزارهای آزاد است که ضمانت می‌کند کاربران حق مطالعه، ویرایش، اشتراک‌گذاری و انتشار نرم‌افزار را خواهند داشت. به ادعای وبگاه گنو مورد استفادهٔ بیش از نیمی از نرم‌افزارهای آزاد قرار گرفته‌است. عموماً این پروانه را به نام جی‌پی‌ال که صورت خلاصه شدهٔ عبارت جنرال پابلیک لایسنس است می‌خوانند. از معروف‌ترین سیستم‌عامل‌ها و نرم‌افزارهای تحت مجوز گنو می‌توان سیستم‌عامل‌های گنو/لینوکس و بسته‌های نرم‌افزاری گنو اشاره کرد.

زبان برنامه نویسی وردپرس چیست؟ 

اینکه زبان وردپرس چیست باید بگیم که زبان وردپرس با PHP نوشته شده و با پایگاه داده MySQL یا MariaDB مرتبط شده است. همچنین نسخه ای برای پست گرس کیو ال نیز موجود می باشد این سیستم کاملاً رایگان و متن باز است.

بازار استفاده از وب سایت وردپرس چیست ؟ 

طبق مطالعات انجام شده توسط W3Techs ، از 10 میلیون وب سایت برتر وب ، وردپرس بیش از 34 درصد سهم بازار را در اختیار خود دارد. این آمار در مقایسه با چند سال گذشته، نشان می دهد که سهم بازار وردپرس به تدریج افزایش یافته است و از 34.1 درصد به 37.7 درصد رسیده است!

وقتی صحبت از انتخاب بهترین بستر برای توسعه وب سایت شما می شود، وردپرس همیشه به ذهن همه خطور می کند. وردپرس یکی از پلتفرم های منبع باز موجود در بازار  و بهترین و محبوب ترین راه حل های سیستم مدیریت محتوا است. وردپرس همچنین با افزایش محبوبیت پلتفرم های وب سایت مانند WIX ، Joomla و Drupal با رقابت بالایی روبرو است.

نمونه سایت های وردپرس چیست؟

سایت های زیادی با وردپرس طراحی شدند که امروزه همگی از آن کسب درآمد می کنند. در اینجا فقط چندتا از این سایت های ایرانی و خارجی را نام می بریم:

  • دیجی کالا مگ
  • دیجیاتو
  • سایت شاتل
  • سایت ایران استخدام
  • وبلاگ شرکت موزیلا
  • سایت سونی موزیک
  • اتاق خبر فیسبوک
  • وبلاگ بی‌بی‌سی آمریکا
  • سایت شرکت سرمایه گزاری گوگل
  • وبلاگ ناسا
  • سایت سی پنل
  • وبلاگ شرکت بلک‌بری
  • سایت رسمی کشور سوئد
  • و…

مشاهده نمونه کارهای طراحی سایت ما ( نمونه طراحی سایت وردپرس) » نمونه کار طراحی سایت فروشگاهی، نمونه کار طراحی سایت شرکتی، نمونه کار طراحی سایت شخصی، نمونه کار طراحی سایت خبری

مزایای وردپرس چیست ؟

  • مدیریت آسان سایت: صاحبان وب سایت بدون هیچ گونه مهارت کد نویسی و مهارت مدیریتی می توانند وب سایت خود را ویرایش و نگهداری و با آن کار کنند.
  • در دسترس بودن افزونه ها: یکی از مزایای اصلی وردپرس وجود داشتن افزونه های زیادی است که برای هر کاری وجود دارند. وردپرس بیش از 45000 افزونه برای تقریباً همه عملکردها در دسترس دارد که همگی رایگان هستند. برای دستیابی به امکاناتی که افزونه ها برای شما فراهم می کنند لازم نیست خطوط زیادی از کدها را بنویسید. فقط باید افزونه را نصب کرده و از عملکردی که افزونه به همراه دارد لذت ببرید.
  •  SEO-Friendly است: یعنی وردپرس دارای افزونه های زیادی است که به طور خاص برای اهداف SEO طراحی شده است و به شما کمک می کند تا بتوانید کلمات کلیدی سایتتان را بخوبی مدیریت کنید.
  • ریسپانسیو است: یعنی سایت وردپرسی شما با استفاده از دسک تاپ و موبایل و تبلت برای کاربران بخوبی نمایش داده می شود.
  • CMS کاربر پسند است: از آنجا که وردپرس یک وب سایت مبتنی بر CMS است، استفاده از وردپرس به مدیر سایت اجازه می دهد تا صفحات را براحتی ویرایش و با سایت کار کند.
  • منبع باز است: یکی از مزایا وردپرس این است که وردپرس یک پلت فرم منبع باز است. یعنی توسعه دهنده وردپرس می تواند از کد استفاده کرده، آن را تغییر داده و کد جدیدی بسازد بدون اینکه آن را از ابتدا توسعه دهد.
  • از مزایای نرم افزار منبع باز مثل WordPress، این است که توسعه دهندگان وردپرس می توانند کد منبع را به صورت آنلاین با سایر برنامه نویسان به اشتراک بگذارند. این باعث صرفه جویی در زمان و هزینه های زیادی می شود.
  • رایگان بودن افزونه ها: تحت مجوز GPLv2، بسیاری از افزونه ها و قالب های وردپرس رایگان هستند. این مورد یکی از مهمترین مزایای وردپرس است. یعنی پشتیبانی سایت شما به راحتی می توانید افزونه موجود در وب سایت را بدون صرف هزینه یا پرداخت هزینه اشتراک ان را نصب یا حذف کنید.
  • توسعه دهندگان زیادی دارد: توسعه دهندگان زیادی روی وردپرس کار کردند بخاطر همین امتحان خودش را پس داده است و با خیال راحت می توانید از آن برای بستر کسب و کار خودتان استفاده کنید.

معایب وردپرس چیست ؟ 

  • پوسته و افزونه ها بهتر است همیشه بروزرسانی شوند.
  • در صورتیکه افزونه های زیادی نصب کنید ممکن است سرعت سایت کاهش یابد.
  • یکی از مهم‌ترین و کلیدی ترین موارد پس از ساخت سایت و یا هر نوع نرم افزاری مسئله امنیت آن می باشد تا بتوان از نفوذ و سوء استفاده هکرها در آن جلوگیری کرد، وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در هربار بروزرسانی موارد امنیتی و راه هایی که ممکن است تا از طریق آن به وبسایت ها نفوذ شود را مورد بررسی قرار داده و سد راه نفوذ کنندگان می شود. اما رفع مشکل به این معنی نیست که آن را یک سیستم کاملا امن تلقی کنید. برای امنیت وردپرس باید اقدامات امنیتی را حتما پیاده سازی کنید.
  • انتخاب تم ها و افزونه های مناسب برای سفارش وب سایت وردپرس بسیار مهم است. بخاطر همین همیشه باید دقت کنید تا افزونه های جدیدی که می خواهید نصب کنید با هسته وردپرس شما سازگار باشند.
  • اگر به کدنویسی تخصص ندارید سفارشی سازی های خاص در قالب ممکن است کمی برای شما دشوار باشد. چون بعضی مواقع در هنگام تلاش برای سفارشی کردن توابع خاص، ممکن است سایر عملکردها را از بین بروند. با این حال، شما باید از توسعه دهندگان مجرب وردپرس کمک بگیرید تا این مورد را برای شما انجام دهند.

وردپرس چگونه کار می کند؟

اگر تازه با معنی وردپرس آشنا شدید  یا از یک وب سایت استاتیک استفاده می کنید، شاید بخواهید دقیقاً بدانید که وردپرس چگونه کار می کند. در جواب باید بگیم که همانطور که گفتیم وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS است. برنامه وردپرس با ترکیب یکسری از فایل های اصلی، پایگاه داده، فایل هایی که اضافه یا نصب می کنید و یک داشبورد برای مدیریت کار می کند.

اجزای سیستم وردپرس چیست؟

وردپرس از اجزای زیر تشکیل شده است:

  1. هسته وردپرس (WordPress Core): فایلهای اصلی تشکیل دهنده وردپرس را هسته وردپرس می گویند. قبل از اینکه بتوانید کارهای دیگری انجام دهید و شروع به طراحی وبسایت با وردپرس کنید، باید آن را نصب کنید تا وردپرس کار کند.
  2. پایگاه داده (Database): همه محتواها و تنظیمات شما در همین پایگاه داده وردپرس ذخیره می شود. در واقع وردپرس نمی تواند بدون پایگاه داده کار کند.
  3. فایلهای اضافی: (Extra Files): وقتی هسته وردپرس را برای اولین بار نصب می کنید خام است. برای اضافه کردن امکانات به هسته وردپرس می توانید فایلهای اضافی را که با نام های تم، افزونه نصب کنید. تم ها و افزونه ها باعث می شوند سایت شما بهتر، با کارایی بیشتر و زیباتر اجرا شود و همچنین با توجه به سلیقه شما منحصر به فرد باشد.
  4. پیشخوان وردپرس (Dashboard): صفحه مدیریت یا داشبورد امکان تعامل با اجزای وردپرس را برای شما فراهم می کند. این بدان معناست که می توانید بدون نیاز به نوشتن کد برای داشتن پنل مدیریتی، سایت خود را مدیریت کنید.

مشاهده پلن های طراحی سایت: طراحی سایت شرکتی، طراحی سایت شخصی، طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت خبری، طراحی سایت دو زبانه، طراحی سایت چند زبانه

جوایز و تقدیر از وردپرس

  • برنده “بهترین جوایز نرم افزار منبع باز: همکاری” InfoWorld ، که در سال 2008 اهدا شد.
  • برنده جایزه CMS منبع باز “به طور کلی بهترین CMS منبع باز” ، که در سال 2009 اهدا شد.
  • برنده هم افزایی دیجیتال “بخش CMS of Hall of Fame در منبع باز 2010” ، که در سال 2010 اهدا شد.
  • برنده InfoWorld “جایزه Bossie برای بهترین نرم افزار منبع باز” ، که در سال 2011 اهدا شد.
  • وردپرس دارای پنج ستاره حریم خصوصی از بنیاد Electronic Frontier است.

نتیجه گیری : برنامه وردپرس چیست ؟ 

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای خوب برای طراحی انواع سایت ها است که کاملا متفاوت از وب سایت های استاتیک یا سازندگان وب سایت کار می کند. وردپرس و سئو ارتباط خوبی باهم دارند و همکاری می کنند تا شما بتوانید روی کلمات کلیدی خود متمرکز شوید و نزد موتورهای جستجو مانند گوگل محبوب باشید و بالا بیاید. اکثر سایت های دنیا با وردپرس ساخته شده اند. وردپرس با زبان php و پایگاه داده mysql ساخته شده است.

توسعه دهندگان زیادی روی وردپرس کار کردند تا بتوانند چنین سیستم خوبی را ارائه دهند پس در استفاده از آن هیچ شکی نیست و با اطمینان می توانید سایت خودتان را با وردپرس راه اندازی کنید و سپس درآمدزایی خودتان از کسب و کاری که برایش سایت زدید را شروع کنید.

الان متوجه شدید WordPress چیست؟ تجربه کار با وردپرس را دارید؟ شما چه مزایا و معایب دیگری برای وردپرس میشناسید که اینجا نگفتیم؟ سوالی در این زمینه دارید؟ 

3.7/5 - (3 امتیاز)
نوشتهٔ بعدی
نکات مهم و راهنمای انتخاب نام دامنه
نوشتهٔ قبلی
طراحی سایت یا پیج اینستاگرام؟

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره رایگان برای موفقیت سایتتان مهمان ما باشید.

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم. یا با یکی از راه های زیر با ما در ارتباط باشید.

شماره تماس: 09375334833

سایر راه های ارتباط با من ↓

Instagram
WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

:: نمونه کارهای طراحی سایت ما

درخواست مشاوره رایگان

تماس با خدمات طراحی سایت دیجیتالی

شماره تماس: 09375334833

Instagram
WhatsApp
Telegram

:: جدیدترین مقالات