گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) چیست؟ کاربرد گوگل وبمستر تولز چیست؟ راه اندازی سرچ کنسول گوگل چگونه است؟ چگونه وارد سرچ کنسول شویم؟ بعد از ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز چگونه می توان گزارش های علمکردی سایت را مشاهده کرد؟ برای پاسخ دادن به این سوالات تا آخر این مطلب از خدمات طراحی سایت دیجیتالی همراه ما باشید.
تاریخچه سرچ کنسول چیست؟
گوگل برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ ابزاری را به نام “گوگل سرچ کنسول” (Google Search Console) راه اندازی کرد. این ابزار ابتدا با نام “گوگل وبمستر تولز” (Google Webmaster Tools) شناخته می شد و طیف وسیعی از ویژگی ها و اطلاعات را ارائه می داد تا صاحبان سایت و سئوکاران بتوانند از نحوه تعامل موتورهای جستجو با وب سایت های خود مطلع شوند.
گوگل در سال ۲۰۱۵ این ابزار را به “گوگل سرچ کنسول” تغییر داد. در پستی، مایکل فینک، مدیر محصول در گوگل سرچ کنسول، اعلام کرد که این ابزار بیشتر برای همه کسانی که به جستجو اهمیت می دهند: از جمله “صاحبان مشاغل کوچک، کارشناسان سئو، بازاریابان، برنامه نویسان، طراحان، توسعه دهندگان اپلیکیشن و البته مدیران وب سایت کاربرد دارد.
در ژانویه ۲۰۱۸، گوگل، سرچ کنسول قدیمی را با نسخه جدید جایگزین کرد و این نسخه قدیمی را در سپتامبر ۲۰۱۹ به طور کامل غیرفعال کرد و اکنون فقط می توانید از ابزار جدید استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک سرویس رایگان ارائه شده توسط شرکت Google است که به شما کمک می کند تا متوجه شوید که سایت شما چگونه در نتایج گوگ ظاهر می شود و می توانید با این اطلاعات بدست آمده سایت خود را نظارت، نگهداری و عیب یابی کنید.
کاربرد سرچ کنسول سایت چیست و در واقع از گوگل سرچ کنسول چه اطلاعاتی می توان بدست آورد:
- تأیید می کند که آیا گوگل می تواند سایت شما را پیدا کند یا نه؟ و خزندگان گوگل می توانند در وب سایت بچرخند و صفحات را بررسی کنند؟
- از داده های سرچ کنسول می توانید متوجه شوید که ترافیک سایت شما چقدر است و روی چه کلماتی است.
- با نصب سرچ کنسول می توانید متوجه شوید هر چند وقت یکبار سایت شما در جستجوی Google ظاهر میشود، کدام عبارتهای جستجو سایت شما را نشان میدهند، جستجوگران چند بار برای آن عبارتها کلیک میکنند و موارد دیگر.
- با نصب سرچ کنسول هنگامی که Google با ایندکس، هرزنامه یا سایر مشکلات سایت شما مواجه می شود، هشدار دریافت خواهید کرد.
- ساخت سرچ کنسول به شما نشان می دهد که از چه منابعی به شما لینک داده شده است (External Link).
- ساخت سرچ کنسول به شما آماری از لینک های داخلی سایت اطلاع می دهد.
- عیبیابی مشکلات AMP، قابلیت استفاده از تلفن همراه، و سایر ویژگیهای جستجو را می توانید بعد از ساخت سرچ کنسول مشاهده کنید.
- بعد از ساخت سرچ کنسول می توانید نقشه سایت را به سایت متصل کنید. نقشه سایت جزئیات صفحات و فایل های یک دامنه را ارائه می دهد.
- با نصب سرچ کنسول سایت گزارشهای سرعت وبسایت را دریافت خواهید کرد. این ویژگی میتواند به شما کمک کند سرعت وبسایت خود را افزایش دهید (که در حفظ ترافیک بسیار مهم است، زیرا تحقیقات Google روی ۳۷۰۰ جلسه اینترنت تلفن همراه نشان میدهد که اگر وبسایت در عرض سه ثانیه بارگذاری نشود، ۵۳ درصد از بازدیدکنندگان آن را ترک میکنند).
- با نصب سرچ کنسول سایت می توانید از صفحات ۴۰۴ مطلع شوید و لینک های شکسته را بهبود دهید.
- ثبت سایت در سرچ کنسول می توانید لینک هایی از سایتتان که بالاترین نرخ بازدید را دارند مشاهده کنید.
- با ثبت سایت در گوگل وبمستر می توانید لینک های خود را سریعتر به گوگل معرفی کنید.
- و …
راه دسترسی به گوگل وبمستر تولز چیست؟
برای دسترسی به گوگل وبمستر تولز، ابتدا باید یک حساب کاربری Google داشته باشید و ابتدا وارد جیمیل خود شوید. سپس به سایت سرچ کنسول گوگل به آدرس https://search.google.com/search-console مراجعه کنید و با استفاده از حساب کاربری خود وارد شوید.
آموزش نصب سرچ کنسول (راه اندازی گوگل وبمستر)
با استفاده از حساب کاربری خود وارد شوید و روی دکمه Start Now بزنید.
۲- ابتدا در صورتی که سایت شما هنوز به سرچ کنسول اضافه نشده است، باید آن را اضافه کنید. برای این کار، روی دکمه “Add Property” کلیک کرده و سایت خود را اضافه کنید. در این صفحه دو روش ثبت سایت در سرچ کنسول را مشاهده می کنید.
روش اول در ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل با Domain : در این روش همه پیشوندهای دامنه را یک جا ثبت کنید. یعنی در واقع کل سایت را ثبت خواهید کرد.
سپس آدرس سایت خود را را بدون http و بدون https و یا حتی بدون www اضافه کنید. مانند (digitalii.ir) در قسمت Domain وارد کنید و روی دکمه Continue وارد کنید.
روش دوم در ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل با URL Prefix : هر قسمت را جداگانه تایید کنید. یعنی ساب دامین، ساب فولدر و … را جدا جدا ثبت کنید.
۳- در هر روش سپس باید احراز هویت سایت را تأیید کنید، که میتوانید این کار را با استفاده از یکی از روشهایی مانند افزودن یک فایل HTML به روت سایت خود، یا اضافه کردن یک کد meta tag به صفحه اصلی سایت انجام دهید.
۴- در این مرحله از کار، باید روی گزینه Copy بزنید و سپس باید به پنل هاستینگ سایتتان ورود کرده و یک رکورد متنی جدید اضافه کنید. برای این منظور میتوانید از دایرکت ادمین (Direct Admin) یا سی پنل (C-Panel) استفاده کنید.
نکته: به این موضوع دقت کنید که زمان تغییر DNS ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد و شما نمیتوانید بلافاصله گزینه verify را انتخاب کنید.
همچنین بخوانید: چگونه از وب سایت خود درآمدزایی داشته باشیم؟
بعد از ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز چگونه می توان گزارش های علمکردی سایت را مشاهده کرد؟
بعد از ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز برای بررسی گزارشهای عملکرد سایت در سرچ کنسول گوگل، کافیست به صفحه اصلی سرچ کنسول و در قسمت “کارتهای عملکرد” (Performance Cards) کلیک کنید. در این بخش، میتوانید اطلاعاتی درباره بازدیدکنندگان، نمایشها، کلیکها، نرخ کلیک، میانگین موقعیت و غیره را برای صفحات وب سایت خود مشاهده کنید.
همچنین میتوانید روی دکمه “فیلتر” کلیک کنید و با فیلتر کردن بر اساس کلمات کلیدی، صفحات، کشورها و غیره، گزارشهای مورد نظر خود را بررسی کنید.
در بخش “امتیاز سرعت” (Speed Score) نیز میتوانید امتیاز سرعت سایت خود را مشاهده کنید و با استفاده از ابزارهای موجود در این بخش، سرعت بارگیری سایت خود را بهبود بخشید.
همچنین، در بخش “پوشش” (Coverage) میتوانید وضعیت فایلهای robots.txt و sitemap و همچنین خطاهایی که در شاخصهای جستجوی گوگل وجود دارند را مشاهده کنید و آنها را برطرف کنید.
در کل، با استفاده از گزارشهای عملکرد سرچ کنسول، میتوانید به راحتی عملکرد وب سایت خود را مانیتور کنید و بهبود آن را به سمت بهینه سازی برای موتورهای جستجو میبرید.
همچنین بخوانید: آموزش نصب وردپرس در سی پنل هاست تصویری در چند دقیقه!
سوالات متداول در زمینه نحوه ثبت گوگل وبمستر:
در این قسمت می خواهیم شما را با برخی از سوالات رایج در این زمینه آشنا کنیم:
↵ تفاوت گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول چیست؟
گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول هر دو از ابزارهای گوگل هستند که در اختیار سئوکاران قرار دارند تا بتوانند وب سایتها را بهتر تجزیه و تحلیل کنند و هر دو در واقع توسط Google اداره می شوند، این ابزارها ممکن است در ظاهر مشابه به نظر برسند. اما آیا آنها واقعا شبیه هم هستند و کاربرد یکسانی دارند؟ پاسخ به این جواب «خیر» است.
↵ برای اینکه نتایج در جستجوی گوگل قرار بگیرد حتما باید در سرچ کنسول ثبت نام کرد؟
برای اینکه در نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرید، لازم نیست در کنسول جستجو ثبتنام کنید، اما کنسول جستجو به شما کمک میکند تا ببینید گوگل چگونه سایت شما را میبیند.
↵ آیا سرچ کنسول رایگان است؟
بله، Google Search Console یا همان سرچ کنسول گوگل، یکی از ابزارهای رایگان گوگل برای وبمستران و صاحبان سایتهاست. با استفاده از این ابزار، شما میتوانید عملکرد سایت خود را در موتورهای جستجوی گوگل بررسی کنید، مشکلات را تشخیص داده و رفع کنید، نحوه نمایش صفحات سایت در نتایج جستجو را مدیریت کنید، و بسیاری از اطلاعات دیگر را در مورد وضعیت سایت خود به دست آورید. بنابراین، استفاده از این ابزار برای هر شخصی که به دنبال بهبود و بهینه سازی سایت خود است، کاملاً رایگان است.
همچنین بخوانید: نکات مهم و راهنمای انتخاب نام دامنه
↵ فرق گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول چیست؟
Google Search Console و Google Analytics دو ابزار متفاوت هستند، با این حال هر دو به شما کمک میکنند تا بهبود عملکرد سایت خود را در موتورهای جستجویی بهبود بخشید.
Google Search Console به شما اجازه میدهد تا بهبود عملکرد سایت خود را در موتورهای جستجویی بررسی کنید، مشکلات فنی و بهینه سازی سایت خود را شناسایی کنید و رفع کنید، مانند مشکلات شاخصهای موتورهای جستجویی، سرعت بارگیری صفحات، خطاهای داخلی و خارجی و غیره. همچنین، با استفاده از Google Search Console، میتوانید نحوه نمایش صفحات سایت خود در نتایج جستجو را مدیریت کنید، مانند تعیین صفحاتی که باید فهرست شوند، تنظیمات نمایش و توضیحات مربوط به صفحات و غیره.
Google Analytics به شما اجازه میدهد تا رفتار بازدیدکنندگان را بررسی کنید، مانند تعداد بازدیدکنندگان، نرخ بازگشت، مدت زمان بازدیدکنندگان، مشارکت کاربران، محل ورود و خروج و غیره. همچنین، با استفاده از Google Analytics، میتوانید بررسی کنید کدام صفحات سایت شما بیشتر بازدید شدهاند و کدام منابع بازدیدکنندگان بیشترین ترافیک را به سایت شما ایجاد کردهاند.
بنابراین، هر دو ابزار برای بهبود عملکرد سایت شما مفید هستند، اما با هدفهای متفاوتی عرضه شدهاند و ترکیب استفاده از هر دو ابزار میتواند به بهبود سئو و بهینه سازی سایت شما کمک کند.
همچنین بخوانید: معرفی ۱۰ تا از بهترین زبان های طراحی سایت
↵ آیا برای استفاده از سرچ کنسول باید حتماً حساب گوگل داشت؟
بله، برای استفاده از Google Search Console باید داشتن یک حساب Google باشد. اگر شما هنوز یک حساب Google ندارید، می توانید به راحتی یک حساب جدید را رایگان ایجاد کنید. پس از ایجاد حساب Google، به سرچ کنسول مراجعه کنید و سایت خود را ثبت کنید. بعد از ثبت سایت، شما می توانید از ابزارهای سرچ کنسول استفاده کنید تا عملکرد سایت خود در موتورهای جستجوی گوگل را بررسی کنید و بهبود آن را بهبود دهید.
↵ آیا سرچ کنسول برای سایتهایی با ترافیک کم هم مفید است؟
بله، استفاده از Google Search Console برای سایتهای با ترافیک کم نیز مفید است. در واقع، برای بهبود عملکرد سایت خود در موتورهای جستجو، باید به طور مداوم به سایت خود توجه کرد و مشکلات آن را رفع کرد. با استفاده از Google Search Console، شما میتوانید تمامی مشکلات فنی و بهینه سازی سایت خود را شناسایی کنید و رفع کنید، مانند مشکلات شاخصهای موتورهای جستجویی، سرعت بارگیری صفحات، خطاهای داخلی و خارجی و غیره. همچنین با استفاده از این ابزار، میتوانید کلمات کلیدی مورد استفاده در سایت خود را بررسی کنید و بهبود دهید، به گوگل نشان دهید که صفحات خود را چگونه میخواهید نمایش داده شود و بهبود رتبه سایت خود در نتایج جستجوی گوگل را تسهیل کنید. بنابراین، برای سایتهای با ترافیک کم نیز، استفاده از Google Search Console میتواند بسیار مفید واقع شود.
↵ آیا سرچ کنسول برای سئو سایت مفید است؟
بله، Google Search Console یکی از ابزارهای مفید برای بهبود سئو و بهینه سازی سایت است. با استفاده از این ابزار، شما میتوانید بررسی کنید که چگونه گوگل رباتهایش شما را مشاهده میکنند، چگونه صفحات شما در نتایج جستجو نمایش داده میشوند، چه کلمات کلیدی برای سایت شما استفاده میشوند و چگونه میتوانید این کلمات کلیدی را بهبود دهید. همچنین شما میتوانید با استفاده از این ابزار، مشکلات فنی و بهینه سازی سایت خود را شناسایی کنید و رفع کنید، مانند مشکلات شاخصهای موتورهای جستجویی، سرعت بارگیری صفحات، خطاهای داخلی و خارجی و غیره. در نتیجه، استفاده از Google Search Console میتواند به بهبود سئو و بهینه سازی سایت شما کمک کند.
↵ نصب سرچ کنسول مناسب طراح سایت ها است یا سئوکارها؟
نصب Google Search Console برای سایت، کاری است که به نظر مناسب برای طراح سایت ها بعد از طراحی سایت و سئوکارها میآید. در واقع، هر دو گروه میتوانند از این ابزار برای بهبود سئو و بهینه سازی سایت استفاده کنند. طراحان سایت با استفاده از Google Search Console، میتوانند به تأیید صحت ساختار سایت خود بپردازند و مشکلات فنی و بهینه سازی سایت خود را شناسایی و رفع کنند. همچنین، سئوکاران با استفاده از این ابزار، میتوانند بررسی کنند که چگونه گوگل رباتهایشان سایت را مشاهده میکنند، نحوه نمایش صفحات سایت در نتایج جستجو را مدیریت کنند، کلمات کلیدی را بررسی و بهبود دهند و بهبود رتبه سایت خود در نتایج جستجوی گوگل را تسهیل کنند.
بنابراین، نصب Google Search Console میتواند به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای بهبود سئو و بهینه سازی سایت، برای هر دو گروه مفید باشد.
سفارش طراحی سایت شرکتی وردپرس | سفارش طراحی سایت شخصی وردپرس | سفارش طراحی سایت فروشگاهی وردپرس | سفارش طراحی سایت خبری وردپرس