اکثر افرادی که در زمینه وب فعالیت دارند واژه هاست یا هاستینگ را شنیده اند! اگر شما هم این واژه را شنیدید و علاقمند هستید که دقیق تر و بیشتر بدانید که hosting چیست و شرکت هاستینگ چیست ؟ خدمات هاستینگ چیست؟ بهترین شرکت هاستینگ ایرانی کدام ها هستند؟ اینها سوالاتی هستند که در این مقاله می خواهیم به آنها جواب دهیم. پس تا آخر این مطلب همراه خدمات طراحی سایت دیجیتالی باشید.
هاستینگ چیست؟
تعریف هاستینگ : افرادی که قصد راه اندازی و ساخت وب سایت دارند اول از همه باید بفکر این باشند که کجا باید اطلاعات سایت خود را قرار دهند؟ جواب هاست است! هاست را باید از شرکت های هاستینگ خرید. ارائه دهنده میزبانی وب شرکتی است که شرکت هاستینگ (Hosting) هم نامیده می شود و به مشاغل و افراد امکان می دهد تا وب سایت های خود را از طریق شبکه جهانی وب در دسترس دیگران قرار دهند. در واقع سرورهای میزبانی وب فضایی هستند که وب سایت شما می تواند در آن زندگی کند و در فضای بزرگتر یعنی اینترنت به دیگران قابل نمایش باشد به عبارت دیگر، اگر میخواهید کسی غیر از شما آن را ببیند نیاز به همکاری با شرکت های هاستینگ دارید.
سایت ها و شرکت های هاستینگ بسیار زیادی در سطح اینترنت چه ایرانی و چه خارجی هستند که شما برای ساخت سایت خود می توانید از آنها سرویس خریداری کنید.
ارتباط سایت شما با یک شرکت هاست چیست؟
همانطور که گفتیم یک شرکت هاستینگ دارای سرورهای مختلفی است که هر قسمت یا کل از این سرور ها به یک نفر یا شرکتی اجاره داده می شود. شما با خرید هاست از شرکت های هاستینگ، در واقع مقداری از فضای خاصی را روی سرور فیزیکی اجاره میکنید که میتوانید تمام فایلهای وبسایت خود (این اطلاعات عموما فایل های شامل تصاویر، ویدیو ها و سایر فایل ها و سرویس های مربوط به یک وب سایت می باشند) را روی آن ذخیره کنید و دیگران آن را از طریق سایتتان ببینند.
حالا فرض کنید سایت شما در این سرور شرکت های هاستینگ قرار گرفته است. دیگران چطوری می توانند به سایت شما دسترسی داشته باشند؟
کاربران آدرس دامنه سایت شما را در مرورگر خود تایپ می کنند، در این لحظه مرورگر آنها به سروری که از شرکت هاستینگ اجاره کردید وصل می شود و صفحات وب سایت شما از طریق مرورگر به کاربران نمایش داده می شود و آنها می توانند وب سایت شما را مشاهده کنند.
انواع هاست در هاستینگ چیه؟
هاست ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع وب سایتتان می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید:
- هاست اشتراکی یا میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
- میزبانی اختصاصی (Dedicated Hosting)
- میزبانی سرور مجازی (Virtual Private Server)
- استفاده از فضای میزبانی (Server Co-location)
- میزبانی ابری یا هاست ابری (Cloud-based Hosting)
- و…
تاریخچه پیدایش شرکت های هاستینگ چیست؟
تا سال ۱۹۹۱، اینترنت فقط به استفاده از « تحقیق و آموزش در علوم و مهندسی» محدود بود و ارتباطات با ایمیل، FTP و USENET بود. تعداد خیلی کمی از صفحات وب نوشته شده بودند و تا پایان سال ۱۹۹۳ یک مرورگر وب گرافیکی برای رایانه های مک یا ویندوز وجود نداشت. حتی پس از باز شدن دسترسی به اینترنت، همین وضعیت تا سال ۱۹۹۵ ادامه داشت.
در آن زمان برای میزبانی وب سایت در اینترنت، یک فرد یا شرکت به رایانه یا سرور نیاز داشت. از آنجایی که همه شرکتها بودجه یا تخصص لازم برای انجام این کار را نداشتند، خدمات میزبانی وب شروع به ارائه میزبانی وبسایت کاربران بر روی سرورهای خود کردند، بدون اینکه مشتری نیازی به داشتن زیرساختهای لازم برای راهاندازی وبسایت داشته باشد. صاحبان وبسایتها که وبمستر نیز نامیده میشوند، می توانستند وبسایتی ایجاد کنند که بر روی سرور میزبانی وب میزبانی شود و توسط سرویس میزبانی وب در وب منتشر شود.
با افزایش تعداد کاربران در شبکه جهانی وب، فشار بر شرکت ها، اعم از بزرگ و کوچک، برای حضور آنلاین بیشتر شد. در سال ۱۹۹۵، شرکت هایی مانند GeoCities، Angelfire و Tripod میزبانی رایگان ارائه کردند.
در مورد خدمات هاستینگ :
ارائه خدمات میزبانی وب یک کار تخصصی است.
خدمات هاستینگ چیست؟
به خدماتی که شرکت های هاستینگ ارائه می دهند خدمات هاستینگ یا سرویس هاستینگ (Hosting Server) گفته می شود. خدماتی که ارائه دهندگان میزبانی وب ارائه می دهند متفاوت است اما معمولاً شامل موارد زیر است:
سرویس هاستینگ چیست؟
- خرید هاست
- خرید دامنه
- خرید سرور
- طراحی وب سایت
- و…
سرویس های هاستینگ از چه طریقی برای کاربران قابل مدیریت است؟
کاربران برای استفاده از سرویس های هاستینگ باید ابتدا ثبت نام کنند و سپس وارد شوند و از خدمات هاستینگ ها استفاده کنند. برای مدیریت فایل های وب سایت نیاز است تا وارد کنترل پنل سایت خود شوند.
کنترل پنل چیست؟
شرکتهای هاستینگ برای مشتریان خود کنترل پنلی ارائه میدهند تا مشترکین بتوانند فضای میزبانی خود را کنترل و مدیریت کنند.
از جمله کنترل پنل های پرکاربرد می تواند به موارد زیر اشاره نمود:
- سی پنل (Cpanel): محبوبترین کنترلپنل میزبانی وب میباشد که برای سرورهای لینوکس استفاده میشود، اما اخیراً با شدت گرفتن تحریمها بر علیه ایران به محض شناسایی دامنههای ایرانی این کنترل پنل خدمات خود را قطع میکند و به اصطلاح لیسانس خود بر روی ان سرور را باطل میکند.
- دایرکت ادمین (Direct Admin): کنترل پنلی سادهتر نسبت به دو کنترل پنل بالا است و هزینه لیسانس آن نیز نسبت به سیپنل و پلسک کمتر میباشد. این کنترلپنل بعد از آغاز تحریمها بر علیه ایران در بین شرکتهای خدمات میزبانی وب بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاست.
- پلسک (Plesk): یکی دیگر از کنترلپنلهای مشهور میباشد که هم بر روی ویندوز و هم بر روی لینوکس قابل استفادهاست، که با وجود سیپنل این کنترل پنل بیتشر برای سرورهای ویندوز استفاده میشود
- الاکسادمین (LXAdmin): این کنترل پنل قیمت بسیار اندکی دارد و بیشتر در سرورهای لینوکس استفاده میشود.
- هلم (Helm): این کنترل پنل برای سرورهای ویندوز است.
- وب سایت پنل (websitepanel): این کنترل پنل برای سرورهای ویندوز است که رایگان بوده و توسط شرکت میکروسافت حمایت میشود.
مهم ترین ویژگی های یک شرکت هاستینگ چیست؟
- نصب سرویس های رایگان
- نصب ssl برای پنل های میزبانی تعریف شده
- دانش فنی کافی برای پشتیبانی خوب
- امکان ارتقا بدون ایجاد وقفه
- ارائه خدمات جانبی نصب سرویس های رایگان
- سرویس امکان ثبت دامنه
- بکاپ گیری دوره ای
- سرویس پشتیبانی ۲۴ ساعته
- اعتبار شرکت
- امنیت سرور
- پلنهای متنوع
- تعرفه و قیمت مناسب
- و…
بهترین شرکت هاستینگ ایرانی کدام ها هستند؟
هاستینگ بر سرعت و عملکرد سایت تاثیر مستقیمی دارد مهم ترین موضوع در خرید هاست انتخاب شرکت هاستینگ می باشد. برخی از شرکت های هاستینگ معتبر ایران عبارتند از:
- میهن وب هاست
- ایران سرور
- مشهد هاست
- و…
سوالی درباره Hosting دارید؟
برای من بنویسید …
کسب و کار شما هنوز سنتی است و هنوز وارد بازار کار آنلاین نشدید؟

فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی نرم افزار و ارشد مهندس فناوری اطلاعات (IT) گرایش تجارت الکترونیک هستم. بیش از ۵ سال سابقه کار تجربی و عملی در زمینه طراحی سایت، سئو، تولید محتوا، مدیریت شبکه های اجتماعی و سایر زمینه های دیجیتال مارکتینگ دارم. سابقه تدریس در زمینه دروس عملی کامپیوتر در اکثر آموزشگاه های معتبر دارم.
آخرین مطالب آموزشی
دسته بندی مقالات
- آموزش های طراحی سایت (۱۱)
- آموزش های هاستینگ (۷)
- آموزش های وردپرس (۵)
آخرین دیدگاهها
- سارا امام دوست در بررسی مزایای طراحی وب سایت: فواید داشتن سایت برای ما چیست؟
- مهدی علیزاده در بررسی مزایای طراحی وب سایت: فواید داشتن سایت برای ما چیست؟
- سارا امام دوست در معرفی ۲۵ تا از بهترین فونت های فارسی برای طراحی وب سایت
- ahmad amiri در معرفی ۲۵ تا از بهترین فونت های فارسی برای طراحی وب سایت
- سارا امام دوست در وب سایت هایی که با وردپرس طراحی شده اند: ایرانی و خارجی
محصولات
-
سفارش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس 5,000,000تومان
-
سفارش طراحی سایت خبری با وردپرس 3,500,000تومان
-
سفارش طراحی سایت شرکتی با وردپرس 3,500,000تومان
-
سفارش طراحی سایت شخصی با وردپرس 3,500,000تومان